Κουκουναριές, Σκιάθος, Μαγνησία

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΣΚΙΑΘΟΣ… Μια μοναδική εμπειρία

Ο σύγχρονος επισκέπτης της Ελλάδας αναζητά, εκτός από ήλιο και θάλασσα, να ζήσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Η Σκιάθος, μοναδική από τη φύση της, εκτός από πανέμορφες παραλίες, συνδυασμένες με ατέλειωτο πράσινο, προσφέρει πολλές επιλογές, με πηγαία φιλοξενία, υψηλή ποιότητα και καλή εξυπηρέτηση.

Απολαύστε μια αξέχαστη και θετική τουριστική εμπειρία, που προσφέρει πολιτιστικές διαδρομές στον χώρο και τον χρόνο, θαλάσσια σπορ, καταδύσεις, yoga και ξεκούραση, trekking, planespotting, δημιουργικές παραδοσιακές ή γκουρμέ γευστικές διαδρομές, wine tasting, έντονη νυχτερινή ζωή, αλλά και παραδοσιακές διακοπές, όπως το σκιαθίτικο Πάσχα, με ξεχωριστά έθιμα και κατανυκτική ατμόσφαιρα. Άλλωστε, οι πνευματικές μορφές του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και του Αλέξανδρου Μωραϊτίδη πλανώνται στη δημιουργική ατμόσφαιρα του νησιού.

Από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο, η Σκιάθος απολαμβάνει το καλοκαίρι και σας προσκαλεί να το απολαύσετε κι εσείς με όλες τις αισθήσεις σας.

Η μαγευτική παραλία των Κουκουναριών φημίζεται και για το δάσος της, που φτάνει σχεδόν μέχρι τη θάλασσα, αλλά και για τη λιμνοθάλασσα Στροφυλιά (που βρίσκεται μέσα σε αυτό), έναν σπάνιο υδροβιότοπο, ο οποίος είναι σήμερα προστατευόμενη περιοχή.

Ο βιότοπος των Κουκουναριών, βρίσκεται δυτικά του νησιού, αποτελεί σύμφωνα με το δίκτυο NATURA 2000, Τόπο Κοινοτικής Σημασίας με κωδικό  GR 1430003 «Κουκουναριές και η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή»,  προστατεύεται από ειδικές περιβαλλοντικές διατάξεις, και είναι ο μοναδικός βιότοπος Κουκουναριάς που υπάρχει σε νησί στη Μεσόγειο.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ THE SKIATHOS PALACE CUP

Privacy Preference Center