Κουκουναριές, Σκιάθος, Μαγνησία

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

Ο Ναυτικός Όμιλος Σκιάθου ιδρύθηκε το 1983 από μια ομάδα ανθρώπων που τους ένωνε η αγάπη για τη θάλασσα και τον ναυταθλητισμό. Οι Σκιαθίτες, άλλωστε, ήταν πάντα ναυτικοί και εραστές της θάλασσας, και η Σκιάθος ένα νησί με λαμπρή ναυτική παράδοση. Η δημιουργία Ναυτικού Ομίλου στο νησί ήταν απαραίτητη ώστε τα παιδιά και οι νέοι να γίνουν συνεχιστές αυτής της παράδοσης, μαθαίνοντας τα μυστικά της θάλασσας, της ιστιοπλοΐας και του ναυταθλητισμού.

Το 2014 ξεκίνησε να γράφεται η νέα σελίδα στην ιστορία του ΝΟΣ. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί δύο σχολές ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης, ενώ διατηρούνται μόνιμες ακαδημίες ιστιοπλοΐας τριγώνου, επί 12 μήνες τον χρόνο, με πιστοποιημένο προπονητή ιστιοπλοΐας, στις οποίες έχουν φοιτήσει περισσότερα από 100 παιδιά. Παράλληλα, ο ΝΟΣ συνδράμει στην προβολή του νησιού σε όλο τον κόσμο με δράσεις όπως η συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις, η ένταξη του θρυλικού, παγκοσμίου φήμης, ιστιοπλοϊκού σκάφους “Τraité de Rome” στο δυναμικό του και η διοργάνωση από κοινού με τον Ναυτικό Όμιλο της Ελλάδος (ΝΟΕ) του ιστιοπλοϊκου αγώνα Skiathos Palace Cup 2016 (SPC 2016), που γνώρισε τεράστια επιτυχία και προβολή.

 Όραμά του είναι να παραμένει ενεργός και δραστήριος, διατηρώντας τα τμήματα ιστιοπλοΐας και άθλησης όλο τον χρόνο, επεκτείνοντας τις κοινωνικές του δράσεις σε ευρύτερο φάσμα, διοργανώνοντας και συμμετέχοντας σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες και αυξάνοντας τα μέλη, τους υποστηρικτές και τους αθλητές του, κατ’ αρχάς στην τοπική κοινωνία, αλλά και στους επισκέπτες του νησιού.

 Στόχος της προσπάθειας είναι να γίνει ο ναυταθλητισμός μέρος της ζωής των κατοίκων της Σκιάθου, αλλά και να γίνει το νησί, πέρα από κορυφαίος τουριστικός προορισμός, μοναδικός προορισμός για ιστιοπλοΐα και yachting.

 Το ταξίδι συνεχίζεται!

Privacy Preference Center